Curacao

Curacao.nu is de toonaangevende aanbieder van Nederlands kwaliteitsnieuws in het Nederlands voor alle doelgroepen.

2022-06-30 | NDAQ: RKLB | persbericht

Rocket Lab USA, Inc. (Nasdaq: RKLB) (“Rocket Lab & CloseCurlyDoubleQuote;” of “Company & CloseCurlyDoubleQuote”), een toonaangevend bedrijf voor lancering en ruimtevaartsystemen, heeft vandaag aangekondigd dat zijn Photon Lunar-ruimtevaartuig NASA’s CAPSTONE-satelliet dichter bij de maan heeft gebracht met de voltooiing van zijn vierde baan in hefmanoeuvre.

Na het succesvol afleveren van CAPSTONE in de ruimte op een Electron en CloseCurlyQuote-raket; s en het Photon Lunar-ruimtevaartuig, nog steeds NASA’s CubeSat en CloseCurlyQuote; s CubeSat is verbonden met de Photon terwijl het de HyperCurie-engine periodiek afvuurt om de missie voorbij de baan van Earth & CloseCurlyQuote te versnellen.

Vandaag heeft de Photon met succes zijn vierde manoeuvre voltooid om zijn baan te verhogen om CAPSTONE dichter bij de maan te brengen – de tweede van twee manoeuvres die binnen dezelfde periode van 24 uur zijn voltooid. Na de komende dagen en de opeenvolgende HyperCurie-motorbranden, zal de Photon CAPSTONE lanceren op het ballistische overdrachtstraject van de maan naar de maan, waardoor Advanced Space (die CAPSTONE bezit en exploiteert namens NASA) de CAPSTONE-missie zal ondernemen.

Over CAPSTONE:

CubeSat is met succes de ruimte in gelanceerd op het Rocket Lab & CloseCurlyQuote-lanceervoertuig; s Electron om 09:55 UTC, 28 juni.

Ontworpen en gebouwd door Tyvak Nano-Satellite Systems, een Terran Orbital-bedrijf, en eigendom van en beheerd door Advanced Space namens NASA, zal de CubeSat het eerste ruimtevaartuig zijn dat binnenkort de Straight Halo Orbit (NRHO) rond de maan test. Dit is dezelfde baan die is toegewezen aan NASA & CloseCurlyQuote; s Poorteen multifunctioneel maanstation dat essentiële ondersteuning zal bieden voor langeafstandsmissies van maanastronauten als onderdeel van het Artemis-programma.

READ  Andrei Korostelev gebruikt structurele biologie om antibioticaresistentie aan te pakken

+ Foto’s en video-inhoud

https://flic.kr/s/aHBqjzPrHL

+ Over Rocket Lab

Rocket Lab, opgericht in 2006, is een geïntegreerd ruimtevaartbedrijf met een bewezen staat van dienst op het gebied van missiesucces. We bieden betrouwbare lanceringsdiensten, satellietproductie, ruimtevaartuigcomponenten en in-orbit managementoplossingen die het sneller, gemakkelijker en betaalbaarder maken om de ruimte te bereiken. Rocket Lab, met hoofdkantoor in Long Beach, Californië, ontwerpt en produceert het kleine orbitale lanceervoertuig Electron en het Photon-satellietplatform en ontwikkelt het Neutron-draagraket van 8 ton. Sinds zijn eerste orbitale lancering in januari 2018 heeft het draagraket Rocket Lab & CloseCurlyQuote; s Electron is de tweede frequent gelanceerde Amerikaanse raket per jaar en heeft 147 satellieten in een baan om de aarde gebracht voor organisaties uit de particuliere en publieke sector, waardoor operaties op het gebied van nationale veiligheid, wetenschappelijk onderzoek, beperking van ruimteschroot, aardobservatie, klimaatmonitoring en communicatie mogelijk zijn. Rocket Lab & CloseCurlyQuote geselecteerd; s Foton-ruimtevaartuigplatform ter ondersteuning van NASA’s missies naar de maan en Mars, evenals de eerste particuliere commerciële missie naar Venus. Rocket Lab heeft drie lanceerplatforms op twee lanceerlocaties, waaronder twee lanceerplatforms op een private orbitale lanceerbasis in Nieuw-Zeeland en een tweede lanceerbasis in Virginia, VS, die naar verwachting in 2022 operationeel zal zijn. Ga voor meer informatie naar www.rocketlabusa.com.

Sophia Curtis

"Reizende ninja. Onruststoker. Spekonderzoeker. Expert in extreme alcohol. Verdediger van zombies."

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top