March 19, 2024

14 medailles per week; Overzicht van de Olympische overwinning van Nederland deze week

Na een trage start van de Olympische Spelen van 2020 in Tokio vorige week, is Nederland opgeschoven naar de achtste plaats in de medaillespiegel van alle deelnemende landen, aangezien veel veelbelovende atleten zich moesten terugtrekken uit het toernooi vanwege een positieve corona-virustest. Evenement. In totaal heeft Nederland nu 16 medailles: vier gouden, zeven zilveren en vijf bronzen.

Er zijn nog meer dan een week wedstrijden te gaan. De Olympische Spelen van Tokio eindigen op 8 augustus.

RS: De meest recente medaille werd gewonnen op zaterdag toen windsurfer Kiran Patlow goud mee naar huis nam in de X-categorie. Patlow werd beschouwd als een van de meest consistente Olympische windsurfers en eindigde deze week in de top tien van de tien in twaalf races.

Maandag

Arno Cummings eindigde maandag als tweede op de 100 meter schoolslag bij de mannen.

woensdag

Woensdag overtrof alle verwachtingen toen Nederland op één dag in totaal acht medailles won; De MA van Team OrangeSuccesvolle dag Op de Olympische Spelen sinds 1928. Zes medailles werden gewonnen in een tijdsbestek van drie uur.

Annamic von Wollton won de gouden medaille in de tijdrit op de weg voor het winnen van de zilveren medaille in de individuele damesrace op zondag. “De weg die ik nu bewandel, begon in 2016. Ik ben erg trots om hier vandaag in mijn beste vorm te staan”, zegt Van Vlutton tegen de NOS. Goud werd naar huis gebracht door een herenroeiteam in vier schedels.

Het dubbeltwee heren team eindigde als tweede, het dames roeiteam in de Coxless Four en Tom Dumoulin in de tijdrit op de weg. Het bronzen damesroeiteam ging naar Anna van der Bregen en Sunny van Dijk in judo in dubbeltwee, wegwielrennen tijdrit.

Donderdag

Zwemmer Arno Cummings won donderdag om 2:07.01 uur de tweede zilveren medaille op de 200 meter schoolslag. Cumming stond lange tijd aan de leiding en haalde uiteindelijk de Australiër Isaac Stabletie-Cook in. Op dezelfde dag eindigde het damesroeiteam als derde in het lichtgewicht dubbeltwee.

vrijdag

Nick Kimman nam vrijdag de eerste Olympische gouden medaille van Nederland mee naar huis in een BMX-race. Eerder in de week liep Kimman een knieblessure op en kwam hij in aanvaring met een fulltime officier. “We hebben altijd een droom gehad, het was goud voor Nederland. Die droom is uitgekomen”, zegt Kimman tegen de NOS.

De zilveren medaille werd afgelopen zaterdag gewonnen door het gemengde team boogschieten.