August 3, 2024

Lionel Messi scoort en Argentinië verslaat Canada en plaatst zich voor de finale van de Copa America

EAST RUTHERFORD, N.J. – Het beslissende moment in de voorlaatste stap van Argentinië in de richting van een herhaling van de prestatie van de Copa America was, net als de rest van de promotie: eenvoudig.

Dat was het niet eenvoudigDe Argentijnen moesten werken, nadenken en alles geven hier in het MetLife Stadium op een hete dinsdagavond, in de eerste van twee halvefinaleduels van de Copa. Ze moesten af ​​en toe vroege schrik doorstaan.

Maar ze versloegen Canada met 2-0 en bereikten de finale van zondag. Hun beslissende doelpunt was misschien wel het meest accurate en duidelijke doelpunt ooit gescoord door Lionel Messi, zijn eerste in het toernooi. Hun doorbraak halverwege de eerste helft was eenvoudig – letterlijk.

Er waren slechts twee passes nodig, van centrale verdediger naar middenvelder en vervolgens van middenvelder naar spits. De eerste pass van Cristian Romero naar Rodrigo De Paul was onschadelijk. Maar de tweede pass vond de Argentijnse huurmoordenaar in Canada, Julian Alvarez.

Zijn eerste aanraking was fantastisch. Zijn tweede balcontact zorgde ervoor dat de Canadese verdediger Moise Pompito op het gras bleef liggen. Zijn derde aanraking versloeg doelman Maxime Crepeau, waardoor Argentinië op voorsprong kwam.

Het was Alvarez die drie weken geleden door de Argentijnse verdediging brak, toen de twee teams elkaar ontmoetten in de openingswedstrijd van de Copa America van 2024 in Atlanta, Canada. De wedstrijd duurde slechts 48 minuten. Hier duurde de wedstrijd slechts 22 minuten.

In die 22 minuten had de zwakkere ploeg lol. Ze ontdekten mazen in de wet. Ze snelden naar voren in de tegenaanval. Zij dreigden.

Maar ze hadden niet genoeg mogelijkheden om kansen te benutten. Toen ze eenmaal een doelpunt tegen kregen, kwamen ze in de problemen.

Messi zorgde met een klassieke dribbel en een schot met de rechtervoet vlak voor rust bijna voor de overwinning voor de Reds.

Ongeveer vijf minuten na de pauze begroef hij ze.

Ironisch genoeg begon hij zijn Copa America-campagne van 2024 met het scoren van een van de mooiste doelpunten van Cristiano Ronaldo in zijn opmerkelijke carrière. Hij gaf de bal door aan De Paul, die zijn run voortzette. Na enkele passes in het strafschopgebied stak hij zijn voet in het schot van Enzo Fernandes en schoot het in het net.

Hij keek naar de grensrechter en wist niet zeker of hij buitenspel stond. Maar hij stond buitenspel, dus sprong hij voorzichtig in Enzo's armen en voelde een sensatie die hij sinds oktober niet meer had gevoeld in een competitieve wedstrijd tegen Argentinië.

Hij zag er in de voorgaande drie Copa America 2024-wedstrijden relatief middelmatig uit, en eerlijk gezegd is dat ook het geval met Argentinië.

Argentinië Brazilië zag er zwak uit in hun openingswedstrijd tegen Canada. Er was een laat en gelukkig doelpunt van Lautaro Martinez nodig om Chili te verslaan. Ze lieten de hoofdrolspelers rusten in een zinloze groepsfasefinale tegen Peru. Vervolgens hadden ze strafschoppen nodig – en een heldhaftige doelman, Emiliano Martinez – om in leven te blijven tegen Ecuador in de kwartfinales.

Ze gingen dus de halve finales in en konden hun waarde als wereldkampioen niet bewijzen. Soms leek het hen aan aanvallende ideeën te ontbreken.

Maar ze wisten Canada opnieuw te verslaan; Ze waren soms nalatig, maar genoeg.

Ze hebben genoeg verdiend om een ​​derde opeenvolgende grote finale te bereiken, waar ze het opnemen tegen hun eerste zware tegenstander van de zomer, Colombia of Uruguay.

Het maakt niet uit of ze al iets bewezen hebben. Ze zijn 90 minuten verwijderd van het winnen van een nieuwe titel.

De live verslaggeving is beëindigd40 updates

• Eindstand: Argentinië 2-0 Canada

22' Julian Alvarez scoort het doelpunt na een prachtige pass van Rodrigo De Paul.

51' Lionel Messi scoort zijn eerste doelpunt in het toernooi na een assist van Enzo Fernandez.

• 88' Nahuel Molina krijgt een gele kaart

Molina krijgt een gele kaart.

• 71' Jonathan Osorio komt in de plaats van Alphonso Davies

• Beide mannen scoorden vandaag doelpunten

Deze foto, genomen in september 2007, toont de twintigjarige Lionel Messi, die iets meer dan vier jaar eerder zijn legendarische carrière bij Barcelona was begonnen, terwijl hij Lamine Yamal, die toen nog maar zes maanden oud was, hielp tijdens een fotoshoot. In de kleedkamer van het Camp Nou-stadion in Barcelona, ​​Spanje.  Lamine Yamal is inmiddels een voetbalster voor zowel Spanje als Barcelona, ​​en is nog maar 16 jaar oud.  (AP-foto/Joan Monfort)

(AP-foto/Joan Monfort)

• 51' Doelpunt Argentinië

Messi schiet de bal in het doel na een assist van Fernandes binnen het strafschopgebied.