September 9, 2024

Dameshockey Argentinië verslaat VS en Nederland verplettert Frankrijk in natte start

PARIJS – Argentinië heeft zaterdag de Verenigde Staten met 4-1 verslagen in de openingswedstrijd voor ijshockey in Groep B voor dames op de Olympische Spelen in Parijs, met vier verschillende spelers aanwezig.

Rocio Sanchez Moccia, aanvoerder van het Argentijnse nationale team, die het eerste doelpunt van de wedstrijd scoorde, zei: “Het was echt geweldig om de score te openen, maar ik denk dat het belangrijk was voor het team, omdat dit doelpunt het team vertrouwen geeft om verder te komen.”

De aanval was echter niet erg sterk voor het Amerikaanse team, omdat ze veel tegenaanvallen van het Amerikaanse team, waaronder een groep atleten die voor het eerst aan de Olympische Spelen deelnemen, moesten dwarsbomen.

“In het eerste kwart waren we een beetje conservatief in de manier waarop we speelden”, zegt Amanda Golini, co-captain van het Amerikaanse team.

“Toen we eenmaal vrijer konden spelen en onze aanval naar voren konden krijgen, konden we meer kansen creëren en meer hoekschoppen krijgen.

Ze voegde eraan toe: “Daarom kijken we ernaar uit om vanaf het begin van de volgende wedstrijd vrijer te spelen en daarna goed te presteren binnen de cirkel.”

Damestoernooifavorieten Nederland opende hun campagne ook op indrukwekkende wijze met een 6-2 overwinning op gastland Frankrijk in Groep A, waarmee ze de zorgen van zich afschudden na een recente Premier League-nederlaag tegen België, die een einde maakte aan een twee jaar durende winning streak.

Het enthousiasme van de fans op de open tribunes hield de spelers energiek tijdens de regenachtige start van het toernooi tot de laatste minuten van elke openingswedstrijd, toen de regen op het ondergelopen veld viel.

In de vroege avondwedstrijden legde het Duitse nationale herenteam het thuispubliek het zwijgen op met een 8-2 pak slaag tegen Frankrijk, waardoor ze de leiding kregen in Groep A op basis van doelsaldo, terwijl het ervaren Indiase team Nieuw-Zeeland met 3-2 versloeg in Groep B in een gevecht. van de doelmannen.

Nederland versloeg Zuid-Afrika met 5-3 in de openingswedstrijd in Groep A na een voorsprong van vier doelpunten voor de rust, maar stond na rust onder druk en kreeg schrik nadat het nog twee doelpunten kreeg tegen.

Groot-Brittannië, op de tweede plaats, behaalde aan het begin van de eerste groepswedstrijden een verpletterende overwinning op Spanje met 4-0, terwijl titelverdediger België met 2-0 won van Ierland, dat zich niet wist te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Tokio, en Australië versloeg Argentinië met 1 -0 in de moeilijkste wedstrijd tot nu toe.